Trapesplater

Tips til deg som vil legge nytt tak med trapesplater

Tips til deg som vil legge nytt tak med trapesplater

editorial

Er det kanskje på tide med nytt tak? Det er sånn at de fleste konstruksjoner trenger nytt tak på et eller annet tidspunkt. Det gjelder alt fra huset, hytta til carport, garasje, skur eller anneks. Det er lurt å holde litt øye med tilstanden på taket og kanskje overveie et nytt og spennende takmateriale. Det skal vi se litt nærmere på her. 

Velg riktig taktype

Det er nemlig helt essensielt at man velger riktig taktype når man skal legge nytt tak, uansett om det er på hytta eller på garasjen. Det er viktig å velge en taktype som passer til den konstruksjonene du skal legge tak på. Det kan for eksempel være at det passer best med en flott og stilren naturskifer på en arkitekttegnet, moderne hytte, og kanskje best med teglstein på en hvit sørlandsidyll. Akkurat som takpapp kan være mest praktisk på garasje, skur eller carport. Men det viktigste er sånn sett at du velger det som passer best – og som har den varigheten du vil ha. Det varierer nemlig mye fra type til type, og det er noe du bør ta med i beregningen. 

Trapesplater

Trapesplater er også noe man med fordel kan vurdere hvis man vil ha en gjennomsiktig taktype, eller en type tak i ulik grad av transparens. Da kan man nemlig slippe inn dagslys, og det er en stor fordel på enkelte konstruksjoner. 

Tak på garasje og skur

Trapesplater er en type tak som egner seg perfekt til skur, garasjer og lignende, fordi man kan få en gjennomsiktig taktype som slipper inn dagslys. Ergo kan man arbeide i garasjen, uten å skulle stå i mørke eller bruke kunstig lys om dagen, og det gir et helt annet rom. Derfor er det en stor fordel med denne innovative taktypen til denne typen konstruksjoner, og man kan med fordel tenke litt ut av boksen.