tannlege

Spis deg til sunnere tenner

Spis deg til sunnere tenner

Dersom du ønsker sunne og sterke tenner er det mye du kan gjøre i hverdagen for at tannhygienen skal være best mulig. Kostholdet ditt er med på å bestemme hvordan tennene dine ser ut. For mye sukker og snacks er gjerne ikke det du bør spise for mye av om du ønsker å bevare tannhelsen din.

Ved å passe på hva en spiser mellom måltidene vil du unngå at tannemaljen brytes ned over tid. Derimot finnes det sunn snacks som kan spises om du føler for å nyte noe godt. Ved å spise sunn mat som ikke inneholder syre, kan du spise uten at du behøver å være redd for tennene dine.

Dessverre er det ikke alltid kostholdet som bestemmer hvordan det går med tannhelsen. Det gjelder derfor å bestille en tannlegetime i Grünerløkka, eller annen tannlege nær deg. Ved å bestille tannlegetime en gang i året vil du være sikker på at du kan opprettholde en god tannhelse.

Unngå at sukker angriper tennene

Det er mange som lar seg friste med sukkerholdige mellomtider som gir deg raskt energi. Dessverre er sukker en av årsakene til at det danner seg plakk på tennene dine. Sukkeret omgjøres raskt til syre og kan derfor bryte ned emaljen på tennene dine.

For å unngå at det danner seg plakk og syre på tennene dine mellom måltidene, kan du effektivt drikke vann. Det anbefales at du ikke pusser tennene dine rett etter måltider. Du vil da unngå å skade tennene dine ytterligere ved bruk av tannbørsten.

Dersom du har lyst på et mellommåltid i løpet av dagen kan det hjelpe å tygge en tyggegummi uten sukker, etter at måltidet er avsluttet. Du kan også velge et mellommåltid om inneholder kalsium, vitamin D eller knaskegulrøtter for å unngå at det danner seg plakk på tennene dine etter måltidet.