tannlege

Slik får du hvite tenner

Slik får du hvite tenner

Vi er mange som ønsker oss hvitere tenner, men helst uten å måtte bleke oss til blenda smilet. Heldigvis finnes det gode råd, for de av oss som ønsker et pent smil. 

Først fremst er det viktig at vi ikke sammenligner oss med andre. Hvite tenner er nemlig påvirket av arv og genetikk, og vi har alle forskjellige toner av hvidt, på tennene våre. Ingen er nemlig like, heller ikke når det kommer til tennene. 

Hvite tenner betyr heller ikke alltid sunne tenner, det er derfor viktig at man går til tannlegen en gang om året. Hvis du gjør dette, så kan du ta vare på både tennene og tannkjøttet. Bestill en tannlegetime i Grünerløkka i dag, og sørg for at tennene dine er hvite, og sunne, hele tiden. 

Sterkt munnskyllevann er en dårlig ide, da det kan gi misfarge på tennene. Puss tennene to ganger om dagen, og bruk fluorskyll. 

Selv om du ikke kan spise deg deg til hvite tenner, så kan det være en god ide at du er oppmerksom på matvarer som misfarger tennene. Tobakk er selvfølgelig et no-go, hvis du vil ha hvite tenner, men også rødvin og kaffe kan misfarge tennene. Det samme gjelder brus, som kan slite ned emaljen på tennene. 

Det er viktig med god tannhygiene, helt fra man er barn. Hvis du har barn, så er det derfor en god ide at du innfører gode vaner, i forhold til pussing av tennene, og bruk av tanntråd. Gi gjerne barna fluortabletter, og bruk alltid en fluortannkrem som er anbefalt av tannlegene. 

Hvis du har behov for å bleke tennene, så er det viktig at du unngår useriøse hjemmeprodukter. Gå til en tannlege, som kan gi deg råd, og ikke kun er opptatt av å prakke på deg et eller annet produkt.

Viktigst av alt, er at du går regelmessig til tannlegen, på sikt vil dette også være den billigste løsningen. Store reparasjoner er nemlig dyrere, enn regelmessig vedlikehold!