regnskap

Regnskap - få hjelp eller gjøre det selv?

Regnskap - få hjelp eller gjøre det selv?

editorial

Hvis man driver sin egen bedrift, er det alltid et spørsmål om hvorvidt man skal ivareta alle oppgavene selv, eller om det er noe som med fordel kan løses eksternt. Det gjelder i spesielt stor grad regnskap. Her skal vi se litt nærmere på hva du skal tenke på når du skal finne ut av om du skal løse oppgavene selv, eller om det er noe du skal overlate til en profesjonell regnskapsfører. 

Fordeler med å håndtere regnskapsoppgavene selv 

Hvis du har en liten bedrift, som kanskje til og med kun består av deg selv, er det mange ting man skal ta hensyn til. Det er blant annet svært viktig å prioritere budsjett. Det er ingen tvil om at den billigste løsningen er å løse de tingene man kan selv, men etterhvert som bedriften vokser, kan det bli en uhåndterlig byrde. 

Fordeler med regnskapsfører 

image

Det kan være mange fordeler ved å få hjelp til regnskap. Det er nemlig ikke bare budsjettet som skal prioriteres når man driver sin egen bedrift, det skal også tid og ressurser. Og jo mindre bedrift man har, jo mer dyrebar blir den tiden man har til rådighet. Derfor blir det også noe du skal ta høyde for når du ska finne ut av om du skal gjøre oppgavene selv, eller om du skal overlate dem til en profesjonell regnskapsfører. Fordelen med det siste er jo nettopp at du får frigitt dyrebar tid og kapasitet til andre oppgave, som potensielt også kan bidra til å utvikle bedriften din. Det kan på den måten være en slags investering. I tillegg får du også en sikkerhet om at oppgavene blir ivaretatt på en sikker og ordentlig måte, og hvis man ikke selv har den nødvendige kompetansen som skal til, er det en god sikkerhet å ha. Det er nemlig viktig at regnskapet blir riktig.