regnskap

Hvor mye vet du om regnskapsføring egentlig?

Hvor mye vet du om regnskapsføring egentlig?

Hvor mye vet du om regnskapsføring egentlig?

Ikke så fryktelig mye? Ikke jeg heller. 

Elektronisk bokføring

Når man jobber sammen med en regnskapsfører kan man som oftest gjøre alt elektronisk. Det er så mye bedre enn å skulle gå og samle sammen kvitteringer. Det fører ofte til at man glemmer hvor man har lagt dem og ikke bare kommer det til å mangle bilag i systemet, men det kommer til å være for eksempel utlegg som du ikke husker og dermed ikke kan trekke fra i regnskapet til bedriften din.

Begge de tingene er ganske upraktiske og ikke særlig økonomisk smarte. Det å kunne ta bilde av kvitteringen med en gang man husker det er veldig smart. Da kan man bare legge inn kvitteringen med en gang og laste den opp i systemet sånn at regnskapsføreren kan få adgang til dem med en gang.

Ingen oppsamling på slutten av året

Når man jobber med et byrå som for eksempel ØkonomiAssistanse der de bruker løpende elektronisk regnskapsføring kommer det ingen halvårlig eller årlig oppsamling der du skal finne alle de kvitteringene og bilagene du har harr gjennom de siste mange månedene.

Det er gunstig fordi det er mye lettere å glemme eller overse ting når man ikke ordner det løpende og samtidig er det lettere å bare glemme å spare på bilagene eller at man kaster dem uten å tenke over at de er viktige fordi de har ligget i lommeboka for lenge. Med løpende regnskapsføring unngår man alle de tingene, for hver gang man har kjøpt noe eller sendt ut en faktura kan man legge det inn sånn at de har tilgang på det. Vi fikk hjelp av https://okonomiassistanse.no/ som la opp en god avtale som har fungert veldig bra for oss. Vi har mye mer styr på alt nå synes jeg og går ikke tilbake.