tannlege

Gruer du deg til tannlegebesøk?

Gruer du deg til tannlegebesøk?

Mange nordmenn gruer seg veldig til tannlegebesøk. Det er det heldigvis sjeldent en god grunn til. Ofte handler det bare om å finne riktig tannlege og noen verktøy for å kunne håndtere tannlegeskrekken bedre. Her kan du lese mer om akkurat det. 

Håndter tannlegeskrekken 

Det er faktisk en god måte å håndtere tannlegeskrekken på å faktisk komme seg til tannlegen. Jo lenger du venter, jo større er sjansen for at du må foreta en prosedyre du kanskje ikke synes er så veldig behagelig. En rutinesjekk hos tannlege eller tannpleier er neppe noe som er smertefullt i seg selv, det er når man utvikler større problemer at man forbinder tannlegebesøk med smerte og traumer. Det er altså et godt tips å gå til tannlege ofte hvis man vil forebygge og få en hyggelig og god tannlegeopplevelse hver gang. Bestill time i Grünerløkka for eksempel på forhånd, så du har en fast dato å forholde deg til som du ikke utsetter gang på gang. Jo før, jo bedre. Det er også mange som er redd for å gå til tannlegen fordi de er redd for at det skal bli en stor regning. Det er jo sånn at det kan være dyrt å gå til tannlegen, men rutinebesøk er ikke dyre. Det blir på samme måte som med det vi ofte forbinder med smerte, dyrere jo større prosedyre du må gå gjennom. En rotfylling er langt mer smertefull både for deg og pengepungen din, enn en vanlig rutinesjekk. 

Fokus på tannlegeskrekk

Mange tannleger i dag har stort fokus på å forebygge og bekjempe tannlegeskrekk. Det gjør det mye bedre for deg som skremt pasient hvis tannlegen er obs på dette og kan gjøre alt for at du skal være så avslappet som overhodet mulig. Det trenger ikke å bli en dårlig opplevelse, hvis man går ofte til tannlegen forsvinner skrekken og de dyre utgiftene ved større prosedyrer.