tannlege

For mye stress kan gi tannverk

For mye stress kan gi tannverk

Det kan være mange grunner til at du har tannverk som du gjerne ikke tenker på med en gang. I utgangspunktet henger hodeverk og tannsmerter nøye sammen. Dersom du er en av dem som plages med tannverk som du ikke finner ut av, kan det være lurt å bestille en tannlegetime i Grünerløkka.

I en hektisk hverdag er det lett for at stresshodepinen kommer snikende. Dette gjelder spesielt om du har mange arbeidsoppgaver på jobben som du ikke har kontroll over enda. I forbindelse med stress er det lett for at du bruker flere muskler i ansiktet. Spesielt pannemuskelen blir brukt mer om du har en stressende hverdag.

Symptomer på stress viser seg gjerne som smerter i hele kroppen. Spesielt vil du kunne kjenne at nakken og skuldrene blir stivere i muskulaturen. Det er også vanlig at stress viser seg i form av at du strammer kjevemuskulaturen uten at du legger merke til det selv.

Stress mindre i hverdagen

Dersom en tur innom tannlegen ikke hjelper mot tannsmertene kan det være lurt å bestille time hos en fysioterapeut. Her kan du raskt finne ut om du har stive muskler som gir smerter i kjeven. Du vil da få veiledning i forbindelse med hvordan du skal forholde deg til smertene til de går over av seg selv.

Du kan også jobbe med deg selv for å finne ut hvordan du skal stresse mindre i hverdagen. Det finnes mange aktiviteter som skal bidra til at du takler stress bedre. Du kan blant annet ta deg en joggetur for deretter å strekke godt ut etterpå.

Det finnes også andre aktiviteter som effektivt kan bidra til at du får ned stressnivået i hverdagen. Du kan bestemme deg for å ta flere pauser når du føler for det. Andre velger derimot å begynne med yogatimer, eller lignende for å lære avslapningsteknikker.