stillas

Et stillas skjuler gjerne et flott bygg

Et stillas skjuler gjerne et flott bygg

Dette skjer bak stillaser

Ved en spasertur gjennom en by, hvorvidt det er Oslo, Bergen, Trondheim, din hjemby, eller kanskje en internasjonal storby, så er sjansene store for at du har støtt på stillaser. Dette er simpelthen en fasade utenfor en bygning der det bygges på, vinduer byttes ut, fasaden males, eller lignende. Disse er satt opp slik at arbeiderne enkelt og greit kan få tilgang til de områdene de trenger tilgang. 

Bak her løper arbeidere febrilsk frem og tilbake med materialer, mens de stresser for å få prosjektet ferdig i tide. Her jobber man ofte i høyden, men det føles trygt med gode stillaser. Men stillaser gjør også en annen ting med byggeprosessen – de skjuler nemlig mye av hvordan bygget faktisk vil se ut til slutt, og hvor langt en ofte har kommet med enkelte ting. 

Gode stillaser er essensielle

Bak stillaser skjuler nemlig det neste mesterverket – eller en grell bygning – seg mens vi går uanende forbi. Det er dog helt essensielt for byggeprosessen, så det er ikke noe valg her. For at Norge skal bygge flere hus inn i fremtiden for å få plass til alle menneskene, så trenger vi sikkerhet og god fleksibilitet for arbeiderne som skal utføre oppgavene. 

Dessverre er det mange bedrifter som velger å ikke gå for hverken de sikreste eller beste alternativene her. Dersom du er prosjektansvarlig i byggefirmaet, eller kanskje bare er den som bestiller tjenestene, så kan du påkreve riktige stillaser fra prosjektet. Da gjør du både deg selv, med tanke på samvittigheten, og arbeiderne en tjeneste. 

Et godt resultat av et prosjekt avhenger ofte av de beste vilkårene for arbeiderne. Gode stillaser er bare ett av mange steg på veien, og derfor bør du kjempe for at disse kommer frem til arbeiderne. Kanskje er ikke disse klar over den økte tryggheten og fleksibiliteten engang, så nå som du vet det er ansvaret i dine hender!