led

Derfor hører vi mer og mer om led lys

Derfor hører vi mer og mer om led lys

editorial

Lurer du på hvorfor det blir mer og mer snakk om led lys? Det er ikke så rart, led lys passer nemlig godt til våre moderne behov. Det skal vi se litt nærmere på nå. 

Hvorfor led lys?

Det grønne sniker seg mer og mer inn i hverdagen til de aller fleste, og mange har fått øynene opp for både klima- og miljøvern. Det er ting som sniker seg inn i dagliglivet, nettopp fordi det er mange små vaner man kan endre og ting man kan gjøre, for å bli litt mer miljøvennlig og bidra til en bedre verden. Her spiller energi naturlig nok en stor rolle, og hvilken type energi vi forbruker, hvor mye og hvor lenge, det har mye å si. 

led

I hjemmet så er lys viktig, og kanskje spesielt i et land som Norge, der det er mørketid om vinteren, og vi er avhengige av kunstige lyskilder i store deler av året. Dermed så bruker vi mye av dette, og da er det viktig at de lyskildene vi bruker er så miljøvennlige som mulig. Det er her led lys kommer inn i bildet! Det tar i stor grad over for vanlige lyspærer nettopp fordi de er mer miljøvennlige. Led lys bruker mindre energi og varer lenger, og ergo så bruker du færre lyspærer og forbruker indre energi når du har lyset tent. Selv om led pærer bruker mindre enverdig, kan man også få kraftige led pærer som https://ledlyskilder.no/19149-e27-kraftig-led-paerer.

Det er dog en god ide å implementere vaner som gjør at du minsker forbruket ytterligere, for eksempel at man husker på å slukke lyset når man går ut av et rom – og kanskje spesielt på bad eller toalett. Det er gode vaner man kan lære allerede fra tidlig alder, og noe man fort blir vant til når man har begynt å huske på det.