renskespett

Aluminium er et spennende materiale

Aluminium er et spennende materiale

Hva bruker vi egentlig aluminium til? Det er mange forskjellige ting, og derfor kan det være du får deg noen overraskelser. Aluminium er nemlig et spennende materiale som kan brukes til mange vidt forskjellige produkter. Det skal vi se litt nærmere på nå. 

Ikke bare aluminiumsfolie

De aller fleste av oss har en rull med aluminiumsfolie i kjøkkenskuffen, men det er altså ikke bare aluminiumsfolie man kan bruke aluminium til som man kan bruke hver eneste dag. Visste du for eksempel at mange biler er laget av nettopp aluminium? Det er fordi en bil, spesielt de som skal gå litt ekstra fort, skal ha aeordynamiske egenskaper, og det krever at man kan forme dem som man vil. Det kan man med aluminium som er et materiale som man lett kan forme, og derfor bruke til å lage ting som stiller høye krav til funksjonelt design. Det er mange som ikke vet at det også er andre produkter, som kanskje er enda mer hverdagslige enn aluminiumsfolie som er laget av aluminium.

Verktøy og andre bruksgjenstander 

Man kan også bruke aluminium til mange forskjellige typer verktøy, som blant annet renskespett. Aluminium egner seg spesielt godt til nettopp verktøy fordi det har en rekke spennende egenskaper. Det er fordi det er et materiale som både er lett og robust, og dermed får du verktøy som er lett å holde og bruke, men som samtidig tåler å jobbe med harde materialer. Du kan for eksempel forestille deg når man jobber med et hardt materiale som stein, at man trenger noe som tåler en støyt. Da er et verktøy som renskespett av aluminium helt perfekt. 

Det er dog ikke bare verktøy man bruker aluminium til, men også til å lage ting som datamaskiner og smarttelefoner. Derfor er det mange av oss som går rundt med aluminium i lommen hver eneste dag og bruker det aktivt.